Recent Posts

Archive

Tags

Oma muutostarina 48-kiloisesta 95-kiloiseksi

Pitkä matka on tullut kuljettua kuntosaliharjoittelun parissa. Nyt jälkeen päin kun ajattelee koko matkaa, on tullu kyllä opittua hirmuisesti treenaamisen monelta eri osa-alueelta. Jos kehityksestä pitäisi piirtää käyrä, on se varmasti sisältänyt niin ylä- kuin alamäkiä sopivassa suhteessa. Jokaisesta alamäestä on opittu, joten mitään en kadu tai tekisi toisin. Kaikki alkoi vuonna 2005, kun yläasteen liikuntatunnilla mentiin kuntosalille. Päällimmäisenä reaktiona oli ihmetys - mikä on tämä kellarikerroksen ikkunaton sali, joka on täynnä mitä erinäisempiä laitteita? Radio soi taustalla ja jokainen tuntui kulkevan polkua pitkin käyden läpi eri laitteita. Liikuntatunnin aikana tuli kokeiltua eri laitteita ja vaa'alle noustessa lukema näytti 48 kiloa. Vou. Tuossa se on kyllä ollut jo jonkin aikaa ja painoindeksi ollut aina alle 20.

Ainoa kuva, joka on säilynyt ripariajoilta. Paino alle 50 kiloa.

Ainoa kuva, joka on säilynyt ripariajoilta. Paino alle 50 kiloa.

Vaa'an lukema jäi pyörimään mieleen viikoiksi. Kiinnostus kuntosalia kohtaan alkoi kasvaa - pitäisikö alkaa käymään salilla myös omalla ajalla? Liikuntatunneilla kuntosalivierailut olivat vasta alkaneet, eikä seuraavaa kertaa ollut tiedossa. Kuntosalivuoro tuntui muutenkin olevan sellainen hätävara, jos liikunnanmaikka ei ollut muuta keksinyt tai saanut tiloja varattua. Kaveri innostui asiasta ja aloimme käymään kahdestaan. Laitteiden kokeileminen ja ihmettely oli hauskaa puuhaa. Lähinnä kokeiltiin ja keskusteltiin sarjojen jälkeen - ja niiden aikanakin - miten liike kuuluisi tehdä oikein. Aloin etsimään salireissujen välissä tietoa netistä ja törmäsin pakkotoisto.com-sivustoon. Keskustelupalstalla tuntui olevan hurja määrä tietoa ja sen ympärille oli syntynyt omanlaisensa skene. Asioista keskusteltiin käsitteillä, joista joutui googlettamaan lisää tietoa. Pikku hiljaa koko bodauksen idea alkoi hahmottua. Kyse on kehonmuokkauksesta. Sitä voisi kokeilla. Pakkotoisto.com-sivuston kaivelun jälkeen löytyi ensimmäinen treeniohjelma, jossa käydään systemaattisesti erilaisia liikkeitä läpi. Treenataan tiettyjä lihaksia sopivassa suhteessa. Vau. Täähän on järjestelmällistä puuhaa. Oli kiva lähteä salille toteuttamaan valmiiksi laadittua suunnitelmaa. Huomasin aika nopeasti, että kroppani vastasi treeniin paremmin mitä treenikaverin. Painot alkoivat nousea liikkeissä ja treenin jälkeen pukuhuoneen peilissä alkoi tapahtua muutoksia. Tunne oli mieletön - olen saanut tämän kaiken aikaan vain itse, ottamalla asioista selvää ja tekemällä ne tunnollisesti oikein. Tämähän toimii! ​